Demo

Euromeet 2018

Bremerhaven en Papenburg

12-16/09/2018 of 14-16/09/2018

De Euromeet 2018 zal plaats vinden in het noordwesten van Duitsland. In feite niet ver van oost Nederland. Een prima gelegenheid voor hen die nog niet eerder een Euromeet hebben meegemaakt eens te ervaren hoe het is met TR-liefhebbers uit 10 landen. Voertaal is Engels, dus dat hoeft alvast geen aarzeling te veroorzaken.

Euromeet 2018 hotel atlantic

Er zijn twee opties. De ene is van woensdag tot zondagmiddag (Super weekeinde), de andere is vrijdag tot zondagmiddag (Classic weekeinde). Totaal aantal deelnemers rond de 170 teams met mogelijkheid tot meer.

Plaats van samenkomst op woensdag is Bremerhaven, aan de monding van de Weser. Deelnemers hebben de keus uit twee hotels, Hotel Atlantic Sail ****, een futuristisch gebouw in de vorm van een zeil, direct aan de Weser gelegen of,  op 5 minuten lopen afstand,  het Nordsee Hotel  ***,  wat goedkoper is. De auto’s zullen samen op een bewaakte parkeerplaats staan. Het aantal kamers in Atlantic is gelimiteerd, dus er kan in de toewijzing van kamers geschoven worden om groepen bij elkaar te houden.

Na aankomst is er na de borrel een diner in een in de nabijheid gelegen restaurant, genaamd “Der Blattlaus” (de Bladluis). Welkomdrink inbegrepen.

Donderdag is een relax dag, met name voor degenen die van veel  verder komen met als mogelijkheden een bezoek aan het Deutsches Auswanderhaus, waar meer dan zevenen een half miljoen Duitsers en Oost-Europeanen aan boord gingen op weg naar de nieuwe wereld. (www.dah-bremerhaven.de ) . Ervaar hoe het was wanneer je huis en haard achterliet op weg naar een nieuwe bestemming.  Daarna is er een bezoek aan het scheepvaartmuseum. Een andere mogelijkheid is een bezoek aan het Klimahaus, ervaar hoe koud het in het verre noorden is en een bezoek aan de Zoo am Meer, de dierentuin aan de Noordzee met dieren die zich in het water en in de kou op hun gemak voelen. Diner in de Bremerhaven Strandhalle. Welkomdrink inbegrepen.

Op vrijdag is er dan met een pontje, met een capaciteit van een 30-40 auto’s, de oversteek over de Weser en rijden we met naar verwachting  140 TRs naar Papenburg naar Hotel Alte Werft. Eerder gaan we bij Amdorf bij Leer over de smalste brug van Duitsland. Slechts 1.85 meter breed.  Onderweg een lichte lunch met een softdrink. In Papenburg logeren alle deelnemers in Der alte Werft . Een duidelijk routeboek wijst de weg. Diner met een welkomdrankje.

Euromeet 2018 hotel papenburg

Zaterdag rijden we naar het plaatsje  Leer waar we op een boot stappen en aan boord zullen lunchen. Alcoholische dranken niet inbegrepen.  Langs de Ems wordt dan weer teruggereden naar Papenburg.  Even opfrissen, pintje pakken en gereed zijn voor het galadiner/buffet in de Old Shipyard. Ook hier een welkomdrankje.

Zondag met de bus naar de Meyer Werft waar onwaarschijnlijk grote cruise schepen worden gebouwd. Onvoorstelbaar hoe ze die  bakken naar de Noordzee brengen. Gaan we (op video)  bekijken. Er zijn 3 schepen in aanbouw en hier wordt een rondleiding  verzorgd.  Met de bus weer terug naar Alte Werft waar de Euromeet zal worden afgesloten.  Lichte lunch of lunchpakket.

Wat gaat het kosten?
Voor het Super weekeinde, afhankelijk van 3 of 4 sterren € 1306,00 of € 1457,00, voor het Classic weekend van vrijdag t/m zondag € 850,00, alles voor twee personen.

Klik hier om het inschrijfformulier te downloaden.

Euromeet 2018 Klimahaus