Demo

Het TR Register

register top

Een bijzonder nuttige informatiebron is het TR-Register. De club heeft sinds 1979 een eigen archief opgebouwd. Hierin zijn de historische gegevens van de meeste TR's en de eigenaren die in Nederland voorkomen of ooit kwamen, opgeslagen. Momenteel komen hierin ongeveer 4500 TR's voor en het aantal vroegere en huidige eigenaren van deze wagens ligt nog vele malen hoger. Deze opgeslagen gegevens, zijn door leden van de TRCH op te vragen. Zo is het mogelijk om de geschiedenis van een TR te achterhalen.

De gegevens van de TR's en hun huidige eigenaren werden tot 2012 om de paar jaar gepubliceerd in de uitgave van het Leden & Register boekje. Ivm de oplopende kosten is de club gestopt met het uitgeven van het boekje. De ledenlijst is vanaf 2017 voor ingelogde leden te raadplegen op deze site onder hoofdstuk Ledenservice.

Ledenboekje-2005 Ledenboekje-2005 Ledenboekje-2005 Ledenboekje-2008 <


TRIUMPH PRODUCTION RECORD TRACE

Een andere mogelijkheid om achter de geschiedenis van een TR te komen, is het aanvragen van een FACTORY TRACE. Deze is op te vragen bij het British Motor Industry Heritage Trust (BMIHT) in Engeland. De Standard/Triumph fabriek hield van iedere TR die gebouwd werd de gegevens bij (chassisnummer, kleur, extra's, uur en dag van assemblage etc.) op microfiche. De TRCH kan bij het opvragen van deze geboortegegevens een rol spelen en clubleden kunnen zo'n Factory Trace tegen kostprijs aanvragen.