Demo

Het laatste nieuws

Actueel TR en Club nieuws

Update evenementen 2020

2020 02 06 evenementen 2020

De TR's kunnen weer langzaam uit de garage komen en we kunnen weer - voorzichtig - meedoen aan evenementen. 

Er is een update gemaakt van de evenementen voor de tweede helft van 2020. Onderscheid daarbij in hoofdlijnen:
- Landelijke TRCH evenementen
- Landelijke evenementen waar de TRCH aan deelneemt
- Landelijke ‘Britse’ evenementen
- Regionale evenementen per regio

Het overzicht is te vinden via 'Events' in het menu bovenin of rechtstreeks via onderstaande knop. 

 Evenementen 2020

 

Vestingstedenroute gelanceerd

2020 07 11 vestingstedenroute

Op 10 juli is de website Vestingstedenroute.nl gelanceerd. Het is een initiatief van de KNAC en de Nederlandse Vereniging van Vestingsteden. De gedachte achter deze samenwerking is om vestingsteden te verbinden via een speciaal samengestelde toeristische autoroute en daarmee meerwaarde te bieden voor de omgeving, de erfgoedparels en de horeca.

De Zuiderwaterlinieroute is de eerste route die is voortgekomen uit deze samenwerking. De route leidt in vier etappes langs elf Brabantse vestingsteden en talloze forten, kastelen, schansen en vestingwallen. De vier mooie autoroutes voeren je langs pittoreske dorpjes, door mooie natuurgebieden en langs rustige rivieren in Noord-Brabant.

De routes zijn een ideaal uitje voor mensen die met hun auto of motorfiets op vakantie willen in eigen land. Ze zijn gratis en gemakkelijk op verschillende manieren te downloaden via de website www.vestingstedenroute.nl. Ook kan een boekje worden besteld.

TRaffic nummer 218 is verschenen

2020 05 18 traffic 218

Dit nummer van mei 2020 staat voor een groot deel in het teken van de Coronacrisis. Er gebeurt niet veel meer in de club, dus er valt ook niet veel over te schrijven. Toch valt er gelukkig nog wel wat te lezen. Zoals een verhaal van Wayne Scott over de SLR TR4, met veel mooie foto’s. Uit de oude doos een verslag van de Champagne Tour 1998. Vanuit de regio’s zijn toch nog enkele rittenverhalen ontvangen, en in de rubriek Techniek gaat het over het plaatsen van een elektronische toerenteller in een TR6.
En dit is nog maar een selectie uit het - helaas iets dunnere - nummer, dus veel leesplezier!

Bericht van de MMG organisatie

2020 05 09 bericht mmg

Op 26 september was de Memorial Maus Gatsonides gepland. Het zou de 22e editie van onze clubrally worden.
Maar hoe snel kan iets veranderen. Blijkbaar heel snel.

De organisatie blikt terug op de afgelopen maanden en legt uit waarom de rally dit jaar helaas niet door gaat.

 Lees hier het hele artikel

Update n.a.v. Corona (25 april)

2020 04 01 Covid19

Op 21 april sprak de minister-president over een ‘duivels dilemma’. Het kabinet heeft onder andere besloten alle evenementen tot 1 september te verbieden. En over of het daarna wel kan doet hij geen toezeggingen. Hierdoor zijn wij genoodzaakt om al onze evenementen dit jaar stop te zetten.

Deze keuze is door het bestuur gemaakt omdat veel evenementen zich in de zomer of er direct na afspelen. Het valt ook niet te ontkennen dat onze leden op een enkeling na dicht tegen of in de risicogroep zitten.
De evenementen waarover we hier praten hebben een voorbereidingstijd van maanden nodig. Er moeten afspraken worden gemaakt met horecagelegenheden, ritten moeten worden uitgezet en vergunningen worden aangevraagd.

Naar aanleiding van de voorbereidingen die al zijn gestart is het bestuur geconfronteerd met harde eisen ten aanzien van vastleggen van reserveringen en vooruitbetalingen. Iets waar wij ons op dit moment niet aan willen wagen. Ook geven instanties nu geen vergunningen af. Al met al, hoe spijtig ook, organiseert de TR Club Holland dit jaar geen grote activiteiten.
De British Carparts Day wordt door een op zich staande organisatie georganiseerd. Hierover heeft het bestuur geen zeggenschap. Deze is (nog) niet afgezegd.

Overigens zijn ook veel andere evenementen op onze evenementenkalender gecanceld, zoals de British Auto Jumble en de DNTD. Het Concours d’Élégance, dat eind augustus zou plaatsvinden, wordt waarschijnlijk verplaatst naar de tweede helft van september. Over het International Triumph weekend in Stratford-upon-Avon op 14-16 augustus neemt het TR Register half mei een besluit.

Natuurlijk willen wij ook kijken naar een zonniger scenario. Als het organiseren en uitvoeren van evenementen wel op 1 september wordt vrijgegeven dan organiseren wij op de datum van de Maus Gatsonides Rally (26 september) en de TR6 typedag (6 september) een alternatief dat weinig voorbereiding kost. Dus laat de data in je agenda staan en houd de media van de Club in de gaten.

Update n.a.v. Corona (2 april)

2020 04 01 Covid19

Naar aanleiding van de huidige gebeurtenissen en genomen maatregelen worden in het hele land evenementen en bijeenkomsten uitgesteld of gecanceld. Hieronder een overzicht van de status van onze eigen evenementen en activiteiten, en van andere evenementen die op de kalender van de TR Club staan.

 • De TR Brabant Rit op 9 mei gaat helaas niet door.
 • Het Nationaal Oldtimer Festival in Zandvoort, dat stond gepland voor 23 mei, is in afwachting van een mogelijk vervangende datum.
 • De British Auto Jumble in Waalwijk op 21 juni gaat dit jaar niet door.
 • Het bestuur heeft besloten dat onze Meet & Greet, die op 3, 4 en 5 juli zou plaatsvinden in Friesland, niet doorgaat en verplaatst wordt naar volgend jaar.
 • Over de DNTD op 12 juli hebben we nog geen informatie binnen.
 • Vanuit het Engelse TR Register is bericht ontvangen dat de Euromeet in Engeland een jaar wordt opgeschoven naar september 2021. De daaropvolgende Euromeets in andere landen schuiven hierdoor ook een jaar op.
 • Over het International Triumph weekend in Stratford-upon-Avon op 14-16 augustus verwachten we half mei uitsluitsel te krijgen of deze reis wel of niet doorgaat.
 • De British CARS & Lifestyle in Rosmalen is verplaatst naar 3 en 4 oktober 2020.
 • Onze eigen evenementen de TR6 type dag begin september en de Maus Gatsonides rally eind september gaan vooralsnog door, maar het bestuur houdt de ontwikkelingen uiteraard nauwlettend in de gaten.
 • Ook veel regio activiteiten zullen niet kunnen doorgaan. Voor vragen daarover kun je terecht bij de eigen regiocoördinator(en).
 • De bijeenkomst met bestuur, commissies en regiocoördinatoren op 14 april gaat niet door. In het najaar is de volgende gepland. Ook de bijeenkomst met bestuur en commissies op 16 juni wordt gecanceld. De maandelijkse bestuursvergaderingen worden gehouden via Skype, die gaan dus gewoon door.
Nu fysieke ontmoetingen met andere leden zijn beperkt willen we graag nog eens wijzen op onze digitale mogelijkheden om toch contact te hebben met mede TR-eigenaren:
 • Stel je vraag eens op het Forum op de website of kijk of je andere leden kunt helpen met hun vraag.
 • Word lid van de openbare groep ‘TR club Holland open Facebook forum’ op Facebook, waarop alles kan worden gedeeld wat direct of indirect te maken heeft met Triumph TR.
 • Zoek in de Ledenlijst op de website het telefoonnummer of het e-mailadres op van een lid bij je in de buurt (of juist wat verder weg) en informeer eens hoe het gaat. 

TRaffic nummer 217 is verschenen

2020 03 30 traffic 217

In dit nummer van maart 2020 - onder hernieuwde redactie van Jan Wittebol - vind je onder andere een kleurrijk verslag over het Circuit des Remparts in Angoulême in Frankrijk, een bijzonder stratencircuit over de oude stadswallen van de stad. In TR Andere Tijden een mooi verhaal over PKV 374, die onlangs werd geveild voor een opmerkelijk bedrag. Verder wordt teruggeblikt op een aantal (regio)activiteiten in het najaar van 2019. En ook de techniek komt aan bod, zoals elektronische stuurbekrachtiging, autolakken en een trekhaak onder een TR6.
En dit is nog maar een selectie uit het dikke nummer, dus veel leesplezier!