Demo

Het laatste nieuws

Actueel TR en Club nieuws

20e Memorial Maus Gatsonides

2018 10 02 MMG

Onder prima weersomstandigheden is zaterdag 29 september voor alweer de 20e keer de Memorial Maus Gatsonides verreden. Onze eigen clubrally waar we trots op mogen zijn.
Dit jaar de start en finish bij hotel-restaurant de Zoete Inval in Haarlemmerliede, waar vanaf 08.00 uur zich de eerste equipes meldden. Een aantal equipes was al op vrijdag gekomen met een kamer in het hotel. Hadden er gewoon een leuk weekend van gemaakt. Aan de start 20 equipes in de Sportklasse, 28 in de Toerklasse en dit jaar 10 equipes in de Instapklasse. Daarbij 15 marshals om de dag goed te laten verlopen. Bij elkaar een ‘Maus-gezelschap’ van zo’n 130 personen.

De 1e Sportklassers startten om 09.01 vanaf de eigen MMG parkeerplaats en na de Sportklassers de Toer- en Instappers vanaf 09.27 sharp. Om 10.00 uur was iedereen onderweg voor het ochtendtraject dat voerde door de polders bij Spaarnwoude naar een ‘visgraat’ rit door een enorme sloperijverzameling in het Westelijk Havengebied in Amsterdam. Daarna via het Noordzeekanaal binnendoor naar Haarlem en dan de Haarlemmermeer in tussen de start- en landingsbanen van Schiphol naar TC-2 waarbij je je petje goed moest vasthouden. Van TC-2 naar Rijsenhout en via een ingetekende lijn naar de lunch met zon aan de Ringvaart bij restaurant de Hanepoel in Abbenes.

Na de lunch, die voor veel deelnemers aan de ‘krappe’ kant was, maar de rally-kroketten waren gelukkig wel lekker warm, via een route ‘grensbenadering’ weer noordwaarts richting Lisse, Vogelenzang, Bennebroek, Heemstede, Aerdenhout en via een ‘heuvelklim’ in Bloemendaal naar Santpoort voor TC-5. Het laatste traject liep via Driehuis naar het Noordzeekanaal en door de Houtrakpolder weer zuidwaarts met de finish in Haarlemmerliede. In totaal 224 km voor de Sportklassers, 192 km voor de Toerklasse en 168 km voor de Instapklasse.

Na de laatste routecontrolekaart te hebben ingeleverd, voor alle deelnemers een aandenken en de welverdiende consumpties. Het was gezellig borrelen en intensief napraten. Goede sfeer, allemaal leuke mensen met passie voor het rijden van een klassieke rit in de Triumph. Rond 17.00 uur kreeg iedereen de ‘tekst en uitleg’ van de diverse (juiste) routes. Aansluitend een uitgebreid dinerbuffet, de prijsuitreiking en nog een ‘Maus-toetje’ na.

Helaas een paar pechvogels al net voor en tijdens de rit. Het is en blijft een mechanische sport zo’n rit met de TR…….
In de TRaffic volgt nog een uitgebreid verslag van deze geslaagde 20e Memorial Maus Gatsonides.

Kijk hier voor de volledige uitslag

Kijk hier voor de foto's

Kleppendekselrace op British Carparts Day

2018 09 21 Kleppendekselrace

Op de British Carparts Day (zondag 4 november) wordt een kleppendekselrace georganiseerd.
Een kleppendeksel ‘raceauto’ is gemaakt van een oude kleppendeksel met vier wielen, gemaakt met fantasie. Op een baan met twee gescheiden stroken strijden steeds twee van deze kleppendeksel voertuigen. Wie is het eerste door de finish?
Op YouTube vind je wel wat filmpjes van zo’n race (zoek op: valve rocker cover race).

Doe mee! Laat je creativiteit de vrije loop en maak een mooie, snelle kleppendeksel raceauto.
Hieronder staan het reglement van de race.

Technische voorschriften
• Kleppendeksels van alle type Engelse oldtimers - maar bij voorkeur TR - zijn toegestaan.
• Gewicht maximaal 3,50 kg, alles inbegrepen.
• Lengte maximaal 700 mm, alles inbegrepen.
• Breedte maximaal 230 mm, alles inbegrepen.
• Hoogte maximaal 250 mm, alles (ook spoilers) inbegrepen.
• Diameter van de wielen maximaal 152 mm, banden inbegrepen.
• Afstand tussen de wielassen maximaal 600 mm.
• Hoogte van de grond minimaal 20 mm.
• Zijdelingse stabilisatie of geleidewielen zijn NIET toegestaan.
• Spoilers of vleugels zijn binnen de toegestane maximale afmeting toegestaan.
• Geen enkele aandrijving is toegestaan, noch motorisch, noch mechanisch, noch elektrisch, noch elektronisch, ook niet door middel van veren, rekkers, zonne-energie, windenergie en explosies.
• Decoratie is aanbevolen (buitenmaten respecteren).

OPGELET: Een technische controle is verplicht vóór deelname aan de wedstrijd.

Het wedstrijdveld
Een piste is samengesteld uit 2 sporen van 300 mm inwendige breedte, opgesteld in dalende richting.
Vertrekkende van een hoogte van ± 1,20 m over een afstand van 5 meter en aansluitend een vlakke uitloopstrook waarin de finish is. De start wordt gegeven door het opheffen van een balk door middel van een centrale hefboom zodat de twee bolides tegelijkertijd vertrekken. De snelheid wordt door de bolide zelf bepaald.

Doel van de wedstrijd
Zo vlug mogelijk en zo recht mogelijk op de piste blijven. De snelste wint.
Eerst zijn er kwalificaties en daarna 1/8 , 1/4, 1/2 finales, en daarna een finale.

Prijsuitreiking
Er is één beker voor de snelste racer en één voor de mooiste!

British Carparts Day op zondag 4 november

2018 08 25 British Carparts Day

Het succes van de gezamenlijke Onderdelendag 2017 van de Austin Healey Owners Club Nederland (AHOCN) en de TR Club Holland (TRCH) heeft beide clubs doen besluiten om dit jaar het evenement grootser op te zetten.
Op 4 november 2018 organiseren wij in de Evenementenhal te Gorinchem op 2500 m2 tezamen met 6 andere autoclubs van klassieke auto’s de

British Carparts Day

De deelnemende clubs vertegenwoordigen meer dan 5000 leden:

• Morgan Sports Car Club Holland
• Het Jensen Genootschap
• Austin/Morris/Riley/Wolseley Register (AMRWR)
• MG T-type & Pre War Owners Holland (MG TTO)
• TVR Car Club Holland
• Rovers Owners Club Holland (ROCH)
• Austin Healey Owners Club Nederland (AHOCN)
• TR Club Holland (TRCH)

Zet deze datum in je agenda: 4 november 2018, van 11.00 tot 16.00 uur.
Locatie: Evenementenhal , Franklinweg 2, 4207 HZ Gorinchem.
De toegang is gratis!

Het wordt een fantastische dag voor jong en oud, vrouwen en mannen, waarop heel veel valt te beleven.

Lees meer

Meet @ the beach was fantastisch!

2018 07 25 meet beach

Op vrijdag 13 juli stroomde het parkeerterrein van hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee vol met zo’n 40 TR’s. Op de zaterdagochtend kwam daar nog eens eenzelfde aantal auto’s bij en met ongeveer 160 deelnemers kon de Meet @ the Beach in regio Noord-Holland beginnen.

Na de opening vertrok iedereen voor een korte rit achter de Noord-Hollandse duinen. De eindbestemming was een voormalig mobiliteitscomplex, waar nu het aannemersbedrijf Min Infra is gevestigd. Op het terrein was een heerlijke lunch geregeld en werden de ‘Lowland games’ gehouden. In groepjes van zes moesten een aantal leuke spellen worden uitgevoerd.

’s Middags was er een wat langere rit, die de deelnemers over smalle dijken, rustige polderwegen en door enkele leuke dorpjes liet rijden. Na terugkomst in het hotel kon iedereen zich gaan klaarmaken voor het hoogtepunt van het weekend: een barbecue op het strand.

Lees meer

Algemene ledenvergaderingen 11 februari 2018

2018 02 19 alv 2018

Op 11 februari kwamen ruim 50 leden bij elkaar in Haarzuilens voor twee algemene ledenvergaderingen. 

Op de agenda van de eerste vergadering stond uitsluitend het voorstel tot wijziging van de statuten en het huishoudelijk reglement. Omdat het vereiste quorum van 1/10 van het aantal leden niet werd behaald, is het punt doorgeschoven naar de tweede vergadering.

In de tweede vergadering kwamen naast de 'standaard' agendapunten, zoals het jaarverslag, de jaarrekening, de planning en de begroting, ook de volgende onderwerpen aan bod:

  • De resultaten van de werkgroep die zich in 2017 heeft bezig gehouden met de vraag 'Hoe kan de TR Club toekomstbestendig worden gemaakt?'.
  • Het voorstel tot wijziging van de statuten en het huishoudelijk reglement. Alle wijzigingen zijn door de vergadering goedgekeurd.
  • Na het formele gedeelte werden nog speldjes uitgereikt aan jubilarissen, en Jan van Asperen werd benoemd tot member of the year 2017.

Een uitgebreider verslag met foto's zal zijn opgenomen in de volgende TRaffic. Stukken van de vergadering, waaronder de concept notulen, zijn te vinden op de website. 

TRCH & AHOCN Onderdelendag groot succes

Onderdelenmeeting 2017 03

De onderdelen-dag die op 5 november is gehouden in de showroom van Oldtimer-Wereld in Amersfoort was een daverend succes. Voor het eerst dit jaar hebben de TR Club Holland en de AHOCN de krachten gebundeld en de onderdelendag samen georganiseerd.

Op onze onderdelendag was het gezellig en druk. De hal was goed gevuld. De helft van de tafels werd bezet door 23 kofferbakverkopers. De andere tafels waren bezet door commerciële verkopers. Naast de tafels in de verkoophal waren er ook andere activiteiten. Er is goed gebruik gemaakt van de Formule 1 simulator. In een Lotus 49 configuratie kon je het circuit van Zandvoort onveilig maken. De winnaar scoorde een snelste tijd van 2min06sec. In een aparte hoek boden een aantal kunstenaars hun kunstwerken aan. Een tweemans jazzbandje vermaakte de bezoekers.

Lees meer

MMG 2017 UITSLAGEN

2017 09 01 mmg
Op 14 oktober, onder fantastische weersomstandigheden met een zonnetje bij bijna 20 graden, is alweer voor de 19e keer de Memorial Maus Gatsonides, afgekort ‘de Maus’ verreden. Al vele jaren dé rally van de TR Club Holland. Dit jaar met start en finish te Tiel in de prachtige Betuwe. Een ochtend- en een middagdeel met diverse trajecten langs en tussen de rivieren. Dit jaar met weer meer deelnemers dan vorig jaar, in totaal 62 equipes verdeeld over de Instap-, Toer- en Sportklasse.  De routes waren uitgezet door Kees van Hattum en Ton den Uyl. De organisatie in handen van het MMG Team 2017 van de TR Club Holland. 

Bekijk hier de uitslag

Bekijk hier de reacties

Lees meer