TR's by Karmann

Het Duitse bedrijf voor carrosseriebouw en -ontwerp Karmann uit Osnabruck zorgde voor het ontwerp van de carrosserie van de TR6. De productie liep van 1969 tot 1976. Er zijn in totaal ruim 94.000 TR6-en gebouwd. Daarvan is 90% verkocht op de Amerikaanse markt.

 

TRIUMPH TR6pi

De Duitse ontwerper Karmann zorgde voor het ontwerp van de carrosserie. De TR6 met benzine injectie had dezelfde prestaties als de TR5, tot men in 1973 het motor vermogen verminderde van 150 naar 125 pk. De TR6 bleef uiteindelijk 7 jaar in productie en met 94.619 gebouwde exemplaren, was deze tot dan toe de best verkochte TR.

TRIUMPH TR6 Carburatie

De TR6 voor de Amerikaanse markt was technisch nagenoeg gelijk aan de TR250. Voorzien van twee Stromberg carburateurs bedroeg het motorvermogen slechts 104 pk. De laatste wagen rolde in juli 1976 van de band, 23 jaar nadat de eerste TR met apart chassis werd geintroduceerd.
tr6carb
 
 

Contact de TR Club

De TR Club is via de volgende adressen bereikbaar:

 
trch-logo 2

TRCH Nieuwsbrief

Als clublid ontvang je automatisch onze Nieuwsbrief en daar hoef je niet voor in te schrijven. Wil je de Nieuwsbrief niet meer ontvangen dan kan je met een klik onderaan de Nieuwsbrief je afmelden.

Ontvang je geen TRCH nieuwsbrief dan is waarschijnlijk jouw e-mailadres niet bij ons bekend. Tevens is het dan ook niet mogelijk om in te loggen op de site. In de Nieuwsbrief melden we de laatste belangrijke club berichten en aankondigingen van komende evenementen. Zo blijf je altijd snel op de hoogte van het reilen en zeilen binnen de club.