TRCH Revival Meeting 19 mei

Waar was jij op zaterdag 8 juni 1974?

Op die datum organiseerde de TRCH, 50 jaar geleden, haar allereerste TR-meeting. Plaats van handeling was het K.M.T. (Katholiek Militair Tehuis) aan de Leuvenumseweg 66 te Ermelo.

Het leek ons erg leuk om dit heugelijke feit in 2024 te vieren met een TR-meeting op dezelfde locatie in Ermelo. Het gebouw is er nog steeds maar herbergt allang geen KMT meer, tegenwoordig het onderkomen van Het Muzenhof, het verenigingsgebouw van Drumfanfare EDG, met gelukkig voor ons een volledige horeca vergunning.

In tegenstelling tot het slechte weer van de dag 50 jaar geleden, belooft het op de 1e pinksterdag 19 mei, tijdens de revival van de 1e TR-Meeting, natuurlijk mooi weer te worden.

Het programma van deze lustrum dag is als volgt:

Vanaf 10:00 uur ontvangst met koffie en Ermelo’s gebak. Daarna gezellig samen zijn, oude verhalen ophalen en TR’s bekijken. Rond 12:30 uur een gezamenlijke lunch en voor wie daarvoor in is organiseren we daarna een korte rondrit door de prachtige omgeving van de Veluwe. E.e.a. wordt die gezellige dag gelardeerd met foto’s en films uit de beginjaren van de TRCH welke oude tijden doen herleven. Verwachte einde zal rond 16:00 uur zijn.

Het is wel noodzakelijk vooraf te reserveren, maar dat is een kleine moeite. De kosten bedragen € 15,00 p.p. (inclusief Lunch).

Inschrijven

Deelnemers

Alle clubleden zijn natuurlijk welkom! Was je 50 jaar geleden ook aanwezig op de 1e TR-meeting dan zien we je graag op deze bijzondere dag komen. Dus trek je broek met wijde pijpen weer aan en kom langs.

Locatie: Het Muzenhof, Leuvenumseweg 66, 2852 AS Ermelo 

 
 

TRCH Meetings in het KMT te Ermelo

De toenmalige voorzitter Rudy Brejaart had daar bij het K.M.T. (Katholiek Militair Tehuis) contacten vanuit zijn militaire dienst. In die tijd kluste hij daar met dienstcollega’s aan auto’s en dus ook wel eens aan de auto van de eigenaar van het KMT, de heer Van der Wal. Die had geen verstand van auto's, dus die was hartstikke blij dat de jongens van de technische dienst aan zijn auto sleutelden. Hij zei: Als je eens wat nodig hebt, zeg je het maar. Toen is er door Rudy gevraagd of het mogelijk was om daar een bijeenkomst te houden. Nou dat was oké. Zo is men in Ermelo terecht gekomen.

Er is in totaal 5 keer een bijeenkomst in het KMT te Ermelo gehouden, georganiseerd door Rudy en Paula Brejaart, Frank Schaap, Edward van Ewijk en Joost Kuizenga.

Jammer genoeg was het op die zaterdag 8 juni 1974, tijdens die eerste bijeenkomst slecht weer. De organisatie was bang dat door de regengoden de TR-enthousiasten liever thuis waren gebleven, maar tegen de verwachting in verschenen er toch 18 TR’s en zo’n 40 personen, op de allereerste TR-bijeenkomst. Er waren zelfs nieuwe TR6’en aanwezig welke nog maar enkele weken oud waren. Helaas waren er erg weinig foto’s gelukt.

1e-tr-meeting-01
1e-tr-meeting-02
 

Een paar weken later dat jaar, op 6 oktober vond de 2e meeting plaats, wederom bij het KTM, maar nu op een zondag. Het weer was niet veel beter, maar het regende gelukkig niet de hele dag. Men vertoonde de film “The Racers” met Kirk Douglas in de hoofdrol. Het aantal bezoekers was hetzelfde als bij de eerste meeting.

2e-tr-meeting-01
2e-tr-meeting-02
2e-tr-meeting-04
2e-tr-meeting-05 2
 

Na twee meetings met regen, werd de 3e KMT Meeting op zondag 8 juni 1975 gehouden in de zon. Goede opkomst met 36 TR’s. Na een praatje van de voorzitter over het onderdelenmagazijn en de grote TR-Day in Engeland, ging men op pad voor een rondrit van 40km door bossen, heidevelden en dorpjes. Het was een erg geslaagde meeting vond iedereen.

3e-tr-meeting-01
3e-tr-meeting-02
3e-tr-meeting-03
3e-tr-meeting-04
 

Op zondag 4 april 1976 werd alweer de 4e KMT Meeting gehouden. Het weer bleef droog die dag. Slechts een enkele TR3a en TR4 was aanwezig. Het leek wel een TR6 bijeenkomst was te lezen in het clubblad.

4e-tr-meeting-01
4e-tr-meeting-02
4e-tr-meeting-03
4e-tr-meeting-04
 

De 5e en tevens laatste KMT-meeting was op zondag 24 oktober 1976. Er was een geweldige opkomst van 80 mensen en er werden zelfs 40 nieuwe leden begroet. De club had op dat moment 100 clubleden. Men vertoonde o.a. een film gemaakt door Frank Schaap; een verslag aan de bijeenkomst van de Duitse TR-Club die eerder in mei was gehouden in Bergisch-Neukirchen, bij Keulen. Koffie en broodjes werden weer verzorgd door de Heer van der Wal die bereidwillig zijn KMT afstond. Zonder zijn hulp waren deze KMT-meetings nooit mogelijk geweest.

5e-tr-meeting-05
5e-tr-meeting-01
 

Contact de TR Club

De TR Club is via de volgende adressen bereikbaar:

 
trch-logo 2

TRCH Nieuwsbrief

Als clublid ontvang je automatisch onze Nieuwsbrief en daar hoef je niet voor in te schrijven. Wil je de Nieuwsbrief niet meer ontvangen dan kan je met een klik onderaan de Nieuwsbrief je afmelden.

Ontvang je geen TRCH nieuwsbrief dan is waarschijnlijk jouw e-mailadres niet bij ons bekend. Tevens is het dan ook niet mogelijk om in te loggen op de site. In de Nieuwsbrief melden we de laatste belangrijke club berichten en aankondigingen van komende evenementen. Zo blijf je altijd snel op de hoogte van het reilen en zeilen binnen de club.