De Wegkruisers stellen zich voor

Geplaatst op 21-06-2022  -  Categorie: Nieuws TRCH

logo-wegkruisers

De komende Memorial Maus Gatsonides wordt georganiseerd door de Stichting De Wegkruisers. Hieronder stellen zij zichzelf voor:

De kern van De Wegkruisers bestaat uit een groep zeer ervaren ritten- en rallysporters. Ze zijn allen reeds vele 10-tallen jaren actief in de autosport en hebben hun sporen niet alleen verdiend als organisator, maar ook als deelnemer in zowel kaartleesritten, snelheidsrally’s en historische rally’s. Zij weten uit eigen ervaring wat deelnemers verwachten van een evenement. Naast erg veel ervaring en routine, is er een open oog voor nieuwe ideeën en veranderingen.
Zo zijn alle Wegkruisers evenementen gebaseerd op het befaamde rijtijden systeem met tijdblokken en loopt men alleen tijdstrafpunten op bij de allerlaatste Finishcontrole. Tevens worden er 'kaartlees-specials' met een afwijkend systeem in de trajecten opgenomen. Elementen waar tegenwoordig veel andere organisatoren dankbaar gebruik van maken.

In 2009 realiseerden De Wegkruisers een geslaagde herstart van de befaamde “Midwinterrit”. Nu onder de naam “Midwinter Classic” een rit meetellend voor het Nederlands kampioenschap NRF klassiek en de DHRC.

De leden van de Wegkruisers maakten al lang deel uit van het organisatieteam achter de "ROZ Classic" welke sinds 2017 niet langer in handen is van Stichting Autosportief, maar volledig onder de verantwoording van De Wegkruisers valt. De ROZ is hiermee teruggekeerd naar de roots, want in de periode 1957 tot 1973 werd de ROZ al georganiseerd door de Wegkruisers en is al aan zijn 58e editie toe. Het is het langste 1-daags evenement van het DHRC kampioenschap en al vele jaren gewaardeerd met topnoteringen vanwege kwaliteit en perfecte organisatie.

Na afloop van de Midwinterclassic 2009 zijn wij benaderd door de toenmalige evenement coördinator Fred Beckman met de vraag of wij voor de TR Club Holland de Memorial Maus Gatsonides wilden uitzetten. In de periode 2009 - 2015 zijn er 7 zeer succesvolle edities in samenwerking met de TRCH verreden waarbij diverse startlocaties in het land werden aangedaan zoals Boxtel, Heerenveen, Tiel etc. Hoewel het evenement toen uitsluitend openstond voor TR modellen was de opkomst zeer behoorlijk met ca 70 deelnemende equipes, waaronder ook internationale uit België, Duitsland en Engeland.

Begin 2022 ontvingen wij het verzoek van de huidige coördinator Ed Engwirda of wij geïnteresseerd waren om wederom de rittechnische organisatie op te pakken. Na een positief gesprek zijn wij aan de slag gegaan en staat de 2022 editie van de MMG in de steigers en gaan wij de deelnemers een uitdagende maar ook plezierige rit voorschotelen in een mooie omgeving met fantastische weggetjes.

Tot ziens op 24 september a.s. in Boxtel.

mmg-rallyschild-2022


 

Contact de TR Club

De TR Club is via de volgende adressen bereikbaar:

 
trch-logo 2

TRCH Nieuwsbrief

Als clublid ontvang je automatisch onze Nieuwsbrief en daar hoef je niet voor in te schrijven. Wil je de Nieuwsbrief niet meer ontvangen dan kan je met een klik onderaan de Nieuwsbrief je afmelden.

Ontvang je geen TRCH nieuwsbrief dan is waarschijnlijk jouw e-mailadres niet bij ons bekend. Tevens is het dan ook niet mogelijk om in te loggen op de site. In de Nieuwsbrief melden we de laatste belangrijke club berichten en aankondigingen van komende evenementen. Zo blijf je altijd snel op de hoogte van het reilen en zeilen binnen de club.