R.I.P. Kas Kastner 1928-2021

Geplaatst op 12-04-2021  -  Categorie: Nieuws TRCH

2021-04-12-kas-kastner

We kregen vandaag de melding door van het TR Register, dat Kas Kastner op 92-jarige leeftijd is overleden. Hij bouwde zijn reputatie op door meer vermogen uit de TR-motor te halen dan wie dan ook, inclusief de fabriek. Zijn befaamde ‘Black Book’ is jarenlang voor tuners de ‘bijbel’ gebleven.

Hij won in 1963 zijn klasse in Sebring met een team TR4-en en opnieuw in 1966 met een ploeg TR4A’s, waarmee de 1e, 2e en 3e plaatsen gepakt werden. Hij vloog ook ooit naar Coventry om een project te promoten voor een nieuwe aerodynamische wagen, bestemd om op Sebring te racen. Alles wat hij meebracht, was de belofte van publiciteit op een voorpagina en een ruwe schets van Pete Brock, ontwerper van de Shelby Daytona coupé. Dit was het startpunt voor de TR250K.

Jo Willems meldt op facebook: “Had ooit de kans om even met Kas te praten, toen de TR Competition in Duitsland hem bij de races op de Nürburgring had uitgenodigd. Ik gebruik expres niet het woord ‘voorrecht’, want dat zou Kas niet op prijs stellen. Het voelde als het ontmoeten van een ‘soulmate’. Hij bleef zich dingen afvragen, luisteren en nadenken. We waren het erover eens, dat hoe meer motoren en auto’s we bouwen, des te minder we denken te weten en des te meer we nog steeds moeten leren. Wat waarschijnlijk de enige manier is om met je voeten op de grond te blijven en vooruit te komen. Ik groet je, Kas.”

Hij ruste in vrede; onthoud zijn befaamde quote: “Never be beaten by equipment”!


 

Contact de TR Club

De TR Club is via de volgende adressen bereikbaar:

 
trch-logo 2

TRCH Nieuwsbrief

Als clublid ontvang je automatisch onze Nieuwsbrief en daar hoef je niet voor in te schrijven. Wil je de Nieuwsbrief niet meer ontvangen dan kan je met een klik onderaan de Nieuwsbrief je afmelden.

Ontvang je geen TRCH nieuwsbrief dan is waarschijnlijk jouw e-mailadres niet bij ons bekend. Tevens is het dan ook niet mogelijk om in te loggen op de site. In de Nieuwsbrief melden we de laatste belangrijke club berichten en aankondigingen van komende evenementen. Zo blijf je altijd snel op de hoogte van het reilen en zeilen binnen de club.