Memorial Maus Gatsonides

25e Memorial Maus Gatsonides in de Betuwe

mmg-2023-rallybord

Het was droog en zonnig, kortom een mooie dag voor de 25e Memorial Maus Gatsonides-rally. Heb ik al een linnenkap gezien? Nee! De TR’s die ik wel ‘gesloten’ zag, reden met een hardtop.
Met 49 auto’s in de drie wedstrijdklassen, 11 meer dan vorig jaar, was dat een mooie opkomst. In de recreatierit, dit jaar voor het eerst, reden ook nog 7 auto’s. En met 112 personen was de feestzaal aardig gevuld. Niet overvol of gepropt, gewoon prettig gevuld.
’s Ochtens hadden Bart en Edward het wel even druk met het afhandelen van de administratie; alle deelnemers moesten hun daglicentie en tijdkaart krijgen. In de genummerde tassen achter hen zaten de twee rallyborden en tiewraps om ze te bevestigen. In die tas zat ook, als cadeau, een koffiemok met rallybord-opdruk en een gegrafeerde balpen. “25e Memorial Maus Gatsonides 1999 – 2023” stond op de pen als herinnering aan deze dag.
Iedereen die ik sprak vond het een schitterende locatie. Goed gekozen. De uitspanning, als ik dat zo mag noemen, heeft een molen als ‘eyecatcher’. Uit mijn ooghoek zag ik dat de wieken draaiden en dacht: doen ze dat nu voor ons? Zou het draaien een functie hebben of is het pure nep?
De wedstrijdrijders werden tussen negen en tien uur op pad gestuurd voor hun ochtendtraject. De recreatierit-rijders gingen daarna weg. Zij reden als eerste het traject dat de wedstrijdrijders in de middag voorgeschoteld kregen. Om na de lunch datzelfde te doen, maar dan in omgekeerde volgorde. Over de lunch, en trouwens ook over het diner, kon je “niets van zeggen”. Da’s Twents voor gewoon goed. Voldaan begonnen alle deelnemers aan hun tweede deel van deze rally. Je zag het parkeerterrein langzaam leeglopen. Om toch, als een soort eb en vloed, aan het einde van de middag zich weer te vullen. Niet helemaal. Er waren twee pechgevallen; twee die hier niet zouden eindigen.
Tijdens de borrel voelde je de spanning oplopen. Heb je dat gezien? Wat heb je daar gedaan? Dubbel gereden? Wat een instinker, zeg! Hoeveel strafpunten zou ik hebben en kom ik wel voor een beker in aanmerking? Dat soort geroezemoes hoorde je aan menig tafel. Uiteindelijk werden we om kwart voor zes naar binnen geroepen voor de prijsuitreiking.
Het is de 25e Memorial Maus Gatsonides-rally en wat is dan toepasselijker dan dat een ‘Gatsonides’ de prijzen komt uitreiken. Tom Gatsonides, de zoon van de naamgever van deze rally, was bereid gevonden de bekers aan de winnaars en winnaressen te overhandigen. Na zijn korte toespraak en een paar wetenswaardigheden over zijn vader werden de uitslagen door de Wegkruisers, dat zijn de rally-uitzetters, bekend gemaakt. De trotse winnaars en winnaressen namen hun beker in ontvangst. Voordat de Dames Bokaal werd uitgereikt, dit jaar voor het eerst, vertelde Tom Gatsonides, heel toepasselijk, nog wat over zijn moeder. De hele prijsuitreiking, waar we al maanden naar uitkeken, was in een flits voorbij! Maar, en dat moet ik wel toegeven: Tom Gatsonides deed dat wel flitsend.
De MMG of ‘Maus’ wordt elk jaar uitgezet door de Wegkruisers. Hun professionaliteit wordt door allen gewaardeerd met als resultaat een prima dag met pittige ritten voor de drie wedstrijdklassen.
Ze werden bedankt voor hun inzet, niet met bloemen, maar met een blik ‘olie’! Als de motor goed loopt en soms heet wordt, kan het wel wat olie gebruiken. De ‘olie’ in het blik was natuurlijk een kruidenbitter en dat konden de Wegkruisers wel als smeermiddel gebruiken.
Kortom, het was een mooie dag, een geslaagd evenement en een uitstekkende locatie. Wat kon je jezelf en je TR nog meer wensen?

Prijswinnaars van deze 25ste editie zijn geworden:

Instapklasse
1e  Chris Veltman en Chris Gorissen
2e  Lisa Rutgers en Roland Rutgers
3e  Jan Preuter en Fred Otterspeer

Toerklasse
1e  Jan-Dirk Hartog en Noa Hartog
2e  Gédo Kuiper en Elisabeth Struving
3e  Maarten Geels en Bert Berwoerd

Sportklasse
1e  Henk Dinkelberg en Floris Dinkelberg
2e  Jan de Beus en Thijs de Beus
3e  Jan Willem Cornelissen en Arthur Denzler

Dames Bokaal (vrouwelijke bestuurder)
1e  Bea Hubers
2e  Elisabeth Struving
3e  Jet Polman-Blankespoor

De volledige uitslag en de foto's zijn via onderstaande knoppen te bekijken.

Uitslag MMG 2023   Foto's MMG 2023

 

mmg-2023-prijswinnaars-groepsfoto

 
 

Contact de TR Club

De TR Club is via de volgende adressen bereikbaar:

 
trch-logo 2

TRCH Nieuwsbrief

Als clublid ontvang je automatisch onze Nieuwsbrief en daar hoef je niet voor in te schrijven. Wil je de Nieuwsbrief niet meer ontvangen dan kan je met een klik onderaan de Nieuwsbrief je afmelden.

Ontvang je geen TRCH nieuwsbrief dan is waarschijnlijk jouw e-mailadres niet bij ons bekend. Tevens is het dan ook niet mogelijk om in te loggen op de site. In de Nieuwsbrief melden we de laatste belangrijke club berichten en aankondigingen van komende evenementen. Zo blijf je altijd snel op de hoogte van het reilen en zeilen binnen de club.